2023. június 08. csütörtök

Polgármesteri köszöntő

Vissza

Sallai Róbert Benedek

Tisztelt Túrkeveiek és tisztelt Túrkevére Látogatók!

Tisztelettel és szeretettel köszöntöm valamennyiüket városunk honlapján!

Honlapunkon széleskörűen szeretnénk információkat nyújtani városunk múltjáról, történelméről, hagyományairól, mindarról ami Túrkevét jelenti nekünk. Egyben szeretnénk, ha egy használható, idegenforgalmi szolgáltatásokat, ide látogató kedves vendégeket segítő honlap is lenne, ahol mindenki segítséget kaphat látogatásának gördülékeny lebonyolításához. Mind ezek mellett célunk a honlappal, hogy a jelenlegi városvezetés politikai elveivel megegyezően egy nyílt, demokratikus, átlátható városvezetést, döntési rendszert, üvegzseb programot hozzon létre, ahol elérhetőek a döntések előkészítései, a képviselő-testületi ülések anyagai, döntések, stratégiai anyagok, tervek és ahol megoszthatjuk a város lakosságával dilemmáinkat, gondolatainkat, lehetőséget teremtve a részvételi demokrácia gyakorlati alkalmazására a lakosságnak és Túrkeve barátainak.

A városunkról szerettünk volna tehát minél több információt, adatot elérhetővé tenni egyetlen fórumon, hogy mindenki, aki szeretett városunk iránt érdeklődik, az megtalálhassa a számára szükséges adatokat akár itt él, akár ide látogat hozzánk. Honlapunk mindenképpen együtt alkalmazandó a város intézményeinek, civil szervezeteinek hasonló honlapjaival, városunk közösségi média felületeivel (elsősorban Facebook oldalaival), de így önmagában is igyekszik minél teljesebb körű információt nyújtani mindennapjainkról, múltunkról és jövőnkről.

A felszínes szemlélődő mondhatja, hogy egy átlagos alföldi kisváros Túrkeve, ugyanakkor aki egy pici fáradtságot vesz, az megállapíthatja, hogy nagyon sok tekintetben egyedi, semmi mással össze nem hasonlítható városkarakter és táj található itt. Itt található Közép-Európa egyik legnagyobb túzok állománya, világrekordot elérő parlagi sas fészekalj, mi vagyunk az áttelelő bagolyállománynak köszönhetően a Baglyok Fővárosa, de egyben mi vagyunk a Finták és a Kordák városa is. Állattartó hagyományokkal, pusztai hangulattal és párját ritkító csodás gyógyfürdővel mi vagyunk egy egyedi fürdőváros, és törekszünk a „sportváros” cím elérésére is. Büszkék vagyunk arra, hogy túrkeveiek vagyunk, itt a Hortobágy és Kiskunság ölelésében egy egyedi alföldi tájjal, amely mind természeti, mind kulturális értékeiben érdeklődést válhat ki honfitársainkban és külföldről érkezőkben egyaránt. Hagyományőrző rendezvényeink a Böllértalálkozó, a Szent-György Nap, a Juhászfesztivál egyaránt várja a gasztronómia, a néprajz iránt érdeklődőket. De kiemelt sportrendezvényeink , a Bagolyfutam, a Tour de Keve, az autocross versenyek szintén hívogathatnak ide embereket.

A jelenlegi önkormányzat rendkívül elkötelezett a fejlesztések ügyében, így évről-évre igyekszünk mindent megtenni annak érdekében, hogy egyre jobb infrastrukturális körülmények és több látnivaló mellett minél többen otthon érezzék magunkat, akár életük kötődik ide, akár csak egy hétre látogatnak el városunkba. Kérem, hasznosítsák haszonnal honlapunkat!

Szeretettel köszönti Önöket:

Sallai R. Benedek

Túrkeve Város Polgármestere

Polgármesteri beszámolók

Polgármesteri beszámolók
Pedagógusnak lenni hivatás.
Pedagógusnak lenni hivatás.
2023. június 04.
Ahogy a közelmúltbéli eseményekre visszatekintek országosan, bizonyára nem is könnyű, nem is...
Közös akarattal lehet szebb Túrkeve.
Polgármesteri beszámolók
2023. május 28.
A szociális otthon energetikai felújítása kész
Polgármesteri beszámolók
2023. május 27.
Polgármesteri beszámolók
Belterületi utak is újulnak
Belterületi utak is újulnak
2023. június 02.
A külterületi útjaink megújítása mellett a belterületi utak területén is újra lendületbe...
Tájékoztató az orvosi ügyeleti ellátás körüli cirkuszról
Polgármesteri beszámolók
2023. május 26.
Csak röviden a Juhászfesztiválról
Polgármesteri beszámolók
2023. május 25.
Millió lépés az iskoládért
Polgármesteri beszámolók
2023. május 25.

Városunk szolgáltatásai

Az ikonok közül válassza ki a kívánt kategóriát és kattintás után megjelenik a térképen a pontos helye az adott szolgáltatásnak. A térképen megjelenő ikonra kattintva megtalálja a szolgáltatás részletes információit.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és további részletes információra van szüksége valamelyik szolgáltatásukkal kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi üzenetküldő segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Túrkeve Városi Önkormányzat elérhetőségei:

Üzenet

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.