2024. szeptember 19. csütörtök

Sajtóközlemény TOP_Plusz-1.1.1-21-JN1-2022-00027

Vissza


Sajtóközlemény

TOP_Plusz-1.1.1-21-JN1-2022-00027

Alapinfrastruktúra fejlesztés Túrkeve iparterületén

2024/március/18.

Túrkeve Városi Önkormányzat a TOP_PLUSZ 1.1.1-21 pályázati felhívásra benyújtott Alapinfrastruktúra fejlesztés Túrkeve iparterületéncímű, TOP_Plusz-1.1.1-21-JN1-2022-00027 kódjelű pályázata 99,99 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el, melynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A Túrkeve Kinizsi utca 49. szám alatt található, nem egészen 11 hektáros iparterületen a néhai AFIT tröszthöz tartozó Tiszántúli Autójavító Vállalat működött. 1992-es privatizációja utána a területen több kisebb, többségben az eredeti vállalat profiljába illő tevékenységgel rendelkező helyi vállalkozás alapult, amelyek az iparterület eredeti infrastruktúráját használjak a mai napig. Az elektromos rendszer mára jócskán elavult. Mivel a területen jelenleg is 10 nehézipari vállalkozás működik, az infrastrukturális fejlesztés a napi működés fenntartásához is elengedhetetlen és prioritással bíró feladat.

Jelen felhívás keretén belül a meglévő elektromos rendszer részbeni korszerűsítése fog megtörténni. Az átépítés elsősorban a középfeszültségű hálózatot építené: egy új, 1000 kVA-es betonházas, középfeszültségű transzformátor (BHTR) kerülne telepítésre. Az új BHTR beüzemelésével egyetemben a meglévő, elavult épített házas transzformátor (ÉHTR) üzemen kívül kerül. A kivitelezési munkálatok tartalmazzák a transzformátorhoz szükséges összes gépészeti berendezést, valamint a meglévő 22 kV-os középfeszültségű földkábel toldása és az új transzformátorhoz történő csatlakoztatása, illetve a meglévő kisfeszültségű hálózat szükség szerinti toldása és az új transzformátorhoz történő csatlakozása is megtörténik.

Az iparterület elektromos rendszerének üzemeltetését a Kevi-Közmű Korlátolt Felelősségű Társaság végzi. A pályázat konzorciumi konstrukcióban kerül beadásra, ahol a konzorciumi főtag a Kevi-Közmű Kft-ben többségi tulajdonnal rendelkező Túrkeve Városi Önkormányzat.

Az elektromos hálózat fejlesztése reményeink szerint több érintett túrkevei vállalkozás üzembiztos működéséhez és fejlődéséhez járul hozzá, amelyek által megtermelt értékek közvetlenül és közvetett módon is Túrkeve város gazdaságát erősítik. A modern, kellő teljesítményű elektromos hálózat megléte az új vállalkozások létesítésénél is előnyben részesítheti a helyi iparterületet, ami szintén kedvezően hathat a város gazdaságára.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024. augusztus 31.

A projektről bővebb információt a www.turkeve.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

pmhivatal@turkeve.hu


 

Polgármesteri beszámolók

Polgármesteri beszámolók
A kurta kocsma esete az Agrárkamarával, avagy egy döntés megszületésének az útja
A kurta kocsma esete az Agrárkamarával, avagy egy döntés megszületésének az útja
2024. június 13.
(Semmi fontos, csak egy történet a döntéshozásról, annak, akit érdekel) Az Agrárkamara nem...
Na, akkor ezzel megvagyunk.
Polgármesteri beszámolók
2024. június 09.
„Itt járt SRB“
Polgármesteri beszámolók
2024. június 08.
Bíboros bársonyfénybe vonja a Kinizsi utat a lemenő Nap
Polgármesteri beszámolók
2024. június 07.
Polgármesteri beszámolók
Túrkevei választások eredményei a számok tükrében
Túrkevei választások eredményei a számok tükrében
2024. június 12.
A végeleges eredmény óta „rádiócsendben“ voltam, szerencsére egy olyan helyén az...
Megemlékeztünk a Nemzeti Összetartozás Napjáról
Polgármesteri beszámolók
2024. június 05.
Egy fogadás margójára
Polgármesteri beszámolók
2024. június 01.
Megindult a mozi átfogó felújítása
Polgármesteri beszámolók
2024. május 22.

Városunk szolgáltatásai

Az ikonok közül válassza ki a kívánt kategóriát és kattintás után megjelenik a térképen a pontos helye az adott szolgáltatásnak. A térképen megjelenő ikonra kattintva megtalálja a szolgáltatás részletes információit.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és további részletes információra van szüksége valamelyik szolgáltatásukkal kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi üzenetküldő segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Túrkeve Városi Önkormányzat elérhetőségei:

Üzenet

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.