2024. szeptember 19. csütörtök

Sajtóközlemény - TOP_Plusz-1.2.3-21-JN1-2022-00055 -

Vissza


Sajtóközlemény

TOP_Plusz-1.2.3-21-JN1-2022-00055

Belterületi utak fejlesztése Túrkevén

2024/március/19.

Túrkeve Városi Önkormányzat a TOP_PLUSZ 1.2.3-21 pályázati felhívásra benyújtott Belterületi utak fejlesztése Túrkevéncímű, TOP_Plusz-1.2.3-21-JN1-2022-00055 kódjelű pályázata 119,99 millió forint összegű vissza nem térítendő támogatást nyert el, melynek forrását az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásban biztosítja.

A fejlesztés közvetlen célja Túrkeve 4 önkormányzati tulajdonú belterületi útjának minőségi megújítása. Az előzetes műszaki állapotfelmérés szerint a kiválasztott utak pályaszerkezetének teherbírása gyenge, az átlagos felújítandó utcánál rosszabb állapotú.

Kinizsi utca felújítása: A felújítás beavatkozási terület a TESCO csomópont kiépítése által érintett szakasz végétől a belterület határáig tart. Tervezésre került az útburkolat felújítása a következő technológiával: szükséges mértékű profiljavító marás után, szükséges mértékű hengereltaszfalt kiegyenlítő réteg és végül hengerelt aszfalt kopó réteg építésével. Tervezésre került az útburkolat mellett mindkét oldalon stabilizált padka építése, jó karba helyezése (230 m).

Ecsegi utcafelújítása: A felújítás beavatkozási terület a Hajdú Benedek utcától a Soós István utcáig tart. Tervezésre került az útburkolatvfelújítása: szükséges mértékű profiljavító marás után, szükséges mértékű hengereltaszfalt kiegyenlítő réteg és végül hengerelt aszfalt kopó réteg építése. Tervezésre került az útburkolat mellett mindkét oldalon stabilizált padka építése, jó karba helyezése (555 m).

Liget utca felújítása: A felújítás beavatkozási terület a Táncsics Mihály utcától a Piac közig tart. Tervezésre került az útburkolat felújítása a következő technológiával: szükséges mértékű profiljavító marás után, szükséges mértékű hengereltaszfalt kiegyenlítő réteg és végül hengerelt aszfalt kopó réteg építése. Tervezésre került az útburkolat mellett mindkét oldalon stabilizált padka építése, karba helyezése (160 m).

Herczegh utca: A beavatkozási terület a Kisújszállási úttól a Németh utcáig tart. A kiépítetlen szakaszon tervezésre került új út pályaszerkezet kiépítése zúzottkő alapréteggel és hengereltaszfalt kopóréteggel. Tervezésre került az útburkolat mellett mindkét oldalon stabilizált padka építése, jó karba helyezése (200 m). A felújítással érintett szakaszon tervezésre került az útburkolat felújítása: szükséges mértékű profiljavító marás után, szükséges mértékű hengereltaszfalt kiegyenlítő réteg és végül hengerelt aszfalt kopó réteg építésével. Tervezésre került az útburkolat mellett mindkét oldalon stabilizált padka építése, jó karba helyezése (215 m).

A projekt fejlesztési tervében szereplő egymással összehangolt projektelemek térben, időben és gazdaságilag is koncentráltan véghezvihető fejlesztést eredményeznek, segítik egymás hatásának kiteljesedését, így érzékelhető változást eredményeznek a települési úthálózat minőségi megújulásában. A projektelemek összehangolása a projekt egészének a tartalmára, a megvalósítás ütemezésére, a különböző szereplők közötti együttműködésre egyaránt kiterjed. A felújítással érintett útszakaszok Túrkeve Városi Önkormányzat tulajdonában vannak, rendezett tulajdonviszonnyal bírnak.

A projekt fizikai befejezésének tervezett napja: 2024. június 30.

A projektről bővebb információt a www.turkeve.hu oldalon olvashatnak.

További információ kérhető:

pmhivatal@turkeve.hu


 

Polgármesteri beszámolók

Polgármesteri beszámolók
A kurta kocsma esete az Agrárkamarával, avagy egy döntés megszületésének az útja
A kurta kocsma esete az Agrárkamarával, avagy egy döntés megszületésének az útja
2024. június 13.
(Semmi fontos, csak egy történet a döntéshozásról, annak, akit érdekel) Az Agrárkamara nem...
Na, akkor ezzel megvagyunk.
Polgármesteri beszámolók
2024. június 09.
„Itt járt SRB“
Polgármesteri beszámolók
2024. június 08.
Bíboros bársonyfénybe vonja a Kinizsi utat a lemenő Nap
Polgármesteri beszámolók
2024. június 07.
Polgármesteri beszámolók
Túrkevei választások eredményei a számok tükrében
Túrkevei választások eredményei a számok tükrében
2024. június 12.
A végeleges eredmény óta „rádiócsendben“ voltam, szerencsére egy olyan helyén az...
Megemlékeztünk a Nemzeti Összetartozás Napjáról
Polgármesteri beszámolók
2024. június 05.
Egy fogadás margójára
Polgármesteri beszámolók
2024. június 01.
Megindult a mozi átfogó felújítása
Polgármesteri beszámolók
2024. május 22.

Városunk szolgáltatásai

Az ikonok közül válassza ki a kívánt kategóriát és kattintás után megjelenik a térképen a pontos helye az adott szolgáltatásnak. A térképen megjelenő ikonra kattintva megtalálja a szolgáltatás részletes információit.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és további részletes információra van szüksége valamelyik szolgáltatásukkal kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi üzenetküldő segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Túrkeve Városi Önkormányzat elérhetőségei:

Üzenet

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.