2024. szeptember 08. vasárnap

Megindult a mozi átfogó felújítása

Vissza

Kis dolognak tűnhet ez, mégis hatalmas dolog, ebben biztos vagyok.

Akik járnak a Széchenyi úton, azok láthatták: megkezdődött a Korda Sándor Filmszínház árfogó felújítása. A felújítási koncepció Fehérváry Rudolf tervezőmérnök ötletéből született több éve, amíg Farkas Rozika még 2019-ben mutatta meg nekem a mozi épületének elképesztően leromlott, rossz műszaki állapotát. Ezen háttérrel tűztem a zászlóra a mozi felújításának tervét, ami felújításának első üteme kezdődhetett meg most. 2022-ben készítettük el a megvalósíthatósági tanulmányt és a pályázati koncepciót erre a célra, és ha forráshiányosan is, de benyújtottuk a TOP plusz pályázat keretein belül, annak részeként. 2023-ban zajlottak a tervek pontosításának munkálatai és a közbeszerzés lebonyolítása. A nyertes pályázathoz külső segítséget nem vettünk igénybe, a Városfejlesztési Kft. és önkormányzatunk munkatársai közösen készítették el minden részét. Minden kollégámnak, érintettnek, Fehérváry Rudolfnak egyaránt nagyon köszönöm az összehangolt munkát!

Négy évtizede vár felújításra ez az építészetileg is érdekes, város kulturális élete szempontjából kiemelkedő jelentőségű épület. A négy évtized alatt egyre nőtt a beavatkozási igény, egyre több baj keletkezett, és megmentése érdekében az egyedüli érdemi döntés a Kópia Cukrászda megnyitása volt, aminek üzemeltetője némileg szívén viselte az épület állapotát és arra fordított.

Most közel 280 millió forintot fordítunk arra, hogy a mozi újból szép, műszakilag jó, funkciójában jól használható és korszerű legyen. Egymástól függetlenül több közbeszerzést bonyolítunk le a sikeres kivitelezés érdekében, s ebből az első (az építési munkák) indulhattak meg az elmúlt hetekben a sikeres közbeszerzés eredményeként. A másik (a műszaki tartalom, vetítő, hangtechnika stb.) még folyamatban van, eredményét várjuk, de nincs elkésve. A közbeszerzést a Jánosik és Társa Kft. nyerte. A múlt héten kaptam fotót arról, hogy hatan az árnyékban fekszenek, megnyugtatok mindenkit: ezzel nem rövidítik meg önkormányzatunkat, mert a kivitelezési szerződés alapján fix összegű megbízásban valósítják meg a munkát, amely az alábbi költségekkel zajlik:

- Mozi építés: bruttó 199 125 967Ft, (Vida Tamás képviselőtársam kedvéért: ez nettó 156 792 100Ft.)

- Mozi technika: bruttó 63 500 000Ft, (nettó 50 000 000Ft.) - itt még nincs nyertes, ez csak a pályázatba betervezett összeg

- Mozi székek: bruttó 15 000 000Ft, (nettó 11 811 024Ft.) - itt még nincs nyertes, ez csak a pályázatba betervezett összeg

A liget egy kiemelt jelentőségű közösségi tér lett, s egy ehhez hasonló közösségi tér megteremtésén dolgozunk a mozi felújításával, ami zárt térben, rossz időben, ősztől tavaszig lehet a város új közösségi központja. A legtöbb fejtörést most a Kópia Cukrászda adja, nagyon szeretnénk, hogy minél tovább nyitva lehessen, egy érték annak szolgáltatása, mindent megteszünk, hogy ne kelljen bezárnia a felújítási munkák alatt.

Sokan nagyon várjuk a kivitelezést, bizakodóak vagyunk, hogy valami fontosat, jelentőset alkotunk a felújítással.

  

  

  

Polgármesteri beszámolók

Polgármesteri beszámolók
A kurta kocsma esete az Agrárkamarával, avagy egy döntés megszületésének az útja
A kurta kocsma esete az Agrárkamarával, avagy egy döntés megszületésének az útja
2024. június 13.
(Semmi fontos, csak egy történet a döntéshozásról, annak, akit érdekel) Az Agrárkamara nem...
Na, akkor ezzel megvagyunk.
Polgármesteri beszámolók
2024. június 09.
„Itt járt SRB“
Polgármesteri beszámolók
2024. június 08.
Bíboros bársonyfénybe vonja a Kinizsi utat a lemenő Nap
Polgármesteri beszámolók
2024. június 07.
Polgármesteri beszámolók
Túrkevei választások eredményei a számok tükrében
Túrkevei választások eredményei a számok tükrében
2024. június 12.
A végeleges eredmény óta „rádiócsendben“ voltam, szerencsére egy olyan helyén az...
Megemlékeztünk a Nemzeti Összetartozás Napjáról
Polgármesteri beszámolók
2024. június 05.
Egy fogadás margójára
Polgármesteri beszámolók
2024. június 01.
Megindult a mozi átfogó felújítása
Polgármesteri beszámolók
2024. május 22.

Városunk szolgáltatásai

Az ikonok közül válassza ki a kívánt kategóriát és kattintás után megjelenik a térképen a pontos helye az adott szolgáltatásnak. A térképen megjelenő ikonra kattintva megtalálja a szolgáltatás részletes információit.

Kapcsolat

Amennyiben felkeltettük érdeklődését és további részletes információra van szüksége valamelyik szolgáltatásukkal kapcsolatban, kérjük vegye fel velünk a kapcsolatot az alábbi üzenetküldő segítségével és munkatársunk hamarosan felveszi Önnel a kapcsolatot.

Túrkeve Városi Önkormányzat elérhetőségei:

Üzenet

Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabjuk a tartalmakat és reklámokat, hogy működjenek a közösségi média funkciók, valamint hogy elemezzük a weboldal forgalmát. Bővebben a "Részletek mutatása" gombra olvashat.
Az oldal sütiket használ, hogy személyre szabja az oldalon megjelenő tartalmat és reklámokat.