Városi közterületek rehabilitációja Túrkevén

  • Beküldve: 2018. 01. 30.

TOP-2.1.2-15-JN1-2016-00013
Városi közterületek rehabilitációja Túrkevén
156.583.210 Ft
Támogatás mértéke: 100%
A projekt tervezett befejezési dátuma: 2019.02.28.

A kivitelezés során az alábbi területeken történik a fejlesztés:
A Petőfi tér a város főtere, melynek arculatváltása történik meg, hogy ténylegesen főtérként, parkként tudjon funkcionálni. Az átalakítás során a templom-régi iskola-polgármesteri hivatal által formázott kapu tengely kialakításával hangsúlyosabbá válik a tér. A zöldnövények telepítése mellett egynyári virágágyás is kialakításra kerül. A tengelyt formázó rész mellett egyre magasodó növényzet kerül elhelyezésre, melyeket kívülről telepített „erdősávok” szegélyeznek.

A Setét Mihály utcán az épületek között jelenleg elhanyagolt füves terület van, ahol a rekonstrukció során gyermek játszóteret kerül kialakításra. A területen helyet kap egy homokozó, egy libikóka, egy kötélpálya, egy mászókás hinta. Továbbá pihenő park kerül kialakításra.

A Liget-Piactér területen kettős koncepció kerül kialakításra, a piactér felújításával, valamint egy oldalt nyitott multifunkcionális rendezvényhelyszín létrehozásával. A piacterületen lévő vasbeton asztalok elbontásra kerülnek. Az új multifunkcionális épület fogja kiszolgálni a helyi piac igényeit és egyéb városi rendezvények helyszíneként is fog üzemelni. A piac árusító helyei a rendezvénytér ülőhelyeiként is szolgálnak majd. A ligetben egy új felnőtt játszótér is helyet kap, valamint egy új sétány közvilágítással, kerti bútorokkal - Madarász házaspár utca A jelenlegi leromlott, használaton kívüli játszótér felújításra kerül. A panellakások és az utca közötti területen kerül új gyermekjátszótér kialakításra. A fejlesztés eredményeként létrejött új zöldfelület nagysága meghaladja az 500 m2-t.