Pályázati kiírás
a Liget Piactér területén létrejövő üzletsor üzleteinek hasznosítására
- Bevezető
- Túrkeve Városi Önkormányzat pályázatot hirdet a Liget Piactér területén építendő üzletsor 1. sz., 2. sz., 4. sz., 5. sz., 6. sz., 7. sz., és 8. sz. üzleteinek hasznosítására.
- Pályázat benyújtásának helye, módja: Sallai Róbert Benedek polgármester, 5420 Túrkeve, Petőfi tér 1., postai úton, ajánlott küldeményként, a borítékra ráírva: ”LIGET PIACTÉR ÜZELTSOR PÁLYÁZAT”.
- A pályázatokat egy példányban kell benyújtani.
- A pályázat akkor tekinthető érvényesnek, ha tartalmazza az II. pont, a)-h) alpontjaiban levő valamennyi dokumentumot, nyilatkozatot, a III. pontban foglalt, valamint a IV. pontban levő egyes üzlethelyiségekre vonatkozó vállalásokat, nyilatkozatokat.
- Hiánypótlásra lehetőség nincs.
- Pályázat benyújtásának határideje: 2022. június 30., postabélyegző szerint.
- Pályázati határidőn túl, nem postai úton és ajánlott küldeményként érkező, valamint az I.4. pontban felsoroltakat nem tartalmazó pályázat nem kerül értékelésre.
- A pályázatok bontását, döntésre előkészítését a jegyző által kijelölt három fő köztisztviselő végzi, melyről jegyzőkönyv készül.
- A pályázatokról a képviselő-testület dönt a pályázati határidő lejártát követő első ülésén.
- Az önkormányzat fenntartja a jogot, hogy bármelyik üzlethelyiség esetén ne hozzon döntést, új pályázatot írjon ki, különösen abban az esetben, ha a pályázó által végzendő tevékenység nem illik a Liget környezetébe.
- Általános feltételek
A pályázati rendszer pontozáson alapul, értelemszerűen a legmagasabb pontszámot elérő pályázó lehet nyertes.
Az üzletek induló bérleti díja minimum 1950 Ft/m²/hó. A bérleti díj összege évente a KSH által megállapított éves inflációs rátával növekszik.
Pályázat részeként benyújtandó dokumentumok:
- A vállalkozás korábbi tevékenységeinek bemutatása;
- Tervezett tevékenység, szolgáltatás, forgalmazni kívánt termékkör bemutatása;
- Napi, heti, éves nyitvatartási idő bemutatása;
- Nyilatkozat arról, hogy a nyitvatartási időn kívüli városi rendezvényeken nyitva kíván-e tartani;
- Vállalja-e, hogy növeli a foglalkoztatottjai létszámát, ha igen hány fővel;
- Vállal-e a minimum induló bérleti díjnál magasabbat, s ha igen milyen összeget;
- Nyilatkozat az épületek bekerülési költségéhez történő hozzájárulás mértékéről az alap infrastruktúrán túl;
- Igazolás a pályázó köztartozás mentességéről (állami és önkormányzati);
- Valamennyi üzlethelyiségre vonatkozó pontozás
- legmagasabb m²-enkénti bérleti díj
második legmagasabb m²-enkénti bérleti díj harmadik legmagasabb m²-enkénti bérleti díj | 30 pont 25 pont 20 pont |
- legtöbb naptári napon nyitvatartást vállaló pályázó
második legtöbb naptári napon nyitvatartást vállaló pályázó harmadik legtöbb naptári napon nyitvatartást vállaló pályázó | 30 pont 20 pont 10 pont |
- nyitvatartási időn kívüli városi rendezvényeken is nyitvatartást vállaló pályázó, a nyitástól számított legalább 3 évig
| 25 pont |
- vendéglátás esetén többször használatos eszközök tányér, pohár, evőeszközök biztosítása a vendégek részére
| 20 pont |
- pályázó vállalja, hogy környezetvédelmi szempontokat figyelembe véve nem környezetkárosító csomagolóeszközökkel biztosítja a szolgáltatását
| 20 pont |
- foglalkoztatotti létszám növelésének vállalása, ennek fenntartása a nyitástól számított legalább 3 évig, foglalkoztatottanként
| 20 pont |
- hozzájárulás az épületek bekerülési költségéhez, az alap infrastrukturán túl, 100.000 forintonként
| 10 pont |
- Egyes üzlethelyiségekre vonatkozó feltételek, pontozás
1.sz. üzlet: vendéglátóhely
Az üzletsor legészakibb helyén fekvő kb. 45 m²-es üzlethelyiség.
Az üzlethelyiség elsődleges funkciója: kávézó, cukrászda, vendéglátóhely.
Pontozás a II. ponton túl:
- Pályázó vállalja, hogy a téli időszakban nyitvatartási időben folyamatosan forralt bort, nyári időszakban jeges kávét tart a kínálatában
| 15 pont |
- Pályázó vállalja, hogy a tavasztól őszig fagylaltot árusít
| 15 pont |
- Pályázó vállalja, hogy kávé kínálatában kávé különlegességeket tart kínálatában
| 15 pont |
- Pályázó érdemi piaci értékesítési gyakorlattal rendelkezik
| 10 pont |
2. sz. üzlet: helyi termék üzlet (nem húsárú)
Kb. 18 m²-es üzlethelyiség.
Az üzlethelyiség profilja elsődlegesen helyi termelésből származó élelmiszeripari termékek forgalmazása, élelmiszer egészségügyi előírásoknak mindenben megfelelő gasztronómiai kínálat.
Pontozás a II. ponton túl:
- Pályázó vállalja, hogy BIO védjegy minősítéssel ellátott termékeket tart a kínálatában
| 15 pont |
- Pályázó vállalja, hogy HÍR védjeggyel ellátott termékeket tart a kínálatában
| 15 pont |
- Pályázó vállalja, hogy Túrkevén előállított, túrkevei emberek foglalkoztatásával létrehozott élelmiszeripari terméket tart kínálatában
| 15 pont |
- Pályázó érdemi piaci értékesítési gyakorlattal rendelkezik
| 10 pont |
4. sz. üzlet: lángossütő
Kb. 22 m²-es üzlethelyiség.
Az üzlethelyiség profilja lángos.
Pontozás a II. ponton túl:
- Pályázó vállalja, hogy lángos kínálatában folyamatosan 10 féle lángosnál többet kínál
| 10 pont |
- Pályázó vállalja, hogy lángos kínálatában folyamatosan 20 féle lángosnál többet kínál
| 20 pont |
- Pályázó vállalja, hogy folyamatosan a lángoson túl egyéb, helyi gasztronómiai termékkínálattal egyező élelmiszeripari terméket is kínál
| 10 pont |
- Pályázó érdemi piaci értékesítési gyakorlattal rendelkezik
| 10 pont |
5. sz. üzlet: lacipecsenye
Kb 25 m²-es üzlethelyiség.
Az üzlethelyiség profilja hagyományos melegkonyhai termékek.
Pontozás a II. ponton túl:
- Pályázó vállalja, hogy melegkonyhai terméket kínál hagyományos gasztronómiai kínálatból lacipecsenye jellegű termékkínálattal
| 10 pont |
- Pályázó vállalja, hogy zsírban sült és grill jellegű ételeket egyaránt kínál
| 10 pont |
- Pályázó vállalja, hogy melegkonyhai termékeihez helyi savanyúságot és kenyér terméket értékesít/ad
| 5 pont |
- Pályázó vállalja, hogy a hagyományos grill és lacipecsenyei termékeken belül minimum 10 féle gasztronómiai kínálattal áll a vevők rendelkezésére
| 10 pont |
- Pályázó érdemi piaci értékesítési gyakorlattal rendelkezik
| 10 pont |
6-7-8. sz. üzlet: bármilyen jellegű egyéb üzlet, elsősorban élelmiszer jelleggel
Egyenként kb. 10 m²-es üzlethelyiség.
Az üzlethelyiség profilja vegyesen választható, de elsősorban élelmiszer jellegű üzlet.
Pontozás a III. pontban foglaltak szerint.