Energetikai fejlesztési pályázat a Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Kollégium épületeinek energetikai fejlesztése megvalósítására

  • Beküldve: 2015. 11. 27.

Túrkeve Város Önkormányzata idén sikeresen pályázott a Ványai Ambrus Gimnázium, Informatikai és Közlekedésgépészeti Szakközépiskola és Kollégium épületeinek energetikai fejlesztése megvalósítására. A pályázat az előző években fennálló állapotok javítását és modernizálását tűzte ki célul.

A Project fizikai megvalósítása - a tervezési, engedélyeztetési feladatok és a közbeszerzési eljárások lefolytatását követően - idén ősszel, 2015. szeptember 1-én indult el. A project a Széchenyi 2020 program keretében 149.994.366,- Ft bruttó összköltséggel elkészült, a diákok, kollégisták, dolgozók ma már modern, energia-hatékony és szép küllemű épületekben folytathatják munkájukat, tanulmányaikat.

A munkálatok során az épületek külső hőszigetelési rendszere teljes felújításra és átalakításra került, új, külsőleg színezett hőszigetelő réteg építésével. A project keretében a régóta esedékes nyílászárók cseréje is megvalósult. Ezen modernizálási folyamatok eredményeképpen Túrkeve városa jelentős költségcsökkentő fejlesztést valósított meg.

Az elkészült beruházás az önkormányzati célok szerint nagymértékben hozzájárul a helyi fiatalok, sportolók komfortérzetének javulásához a jövőben.

  • A project megvalósítási ideje: 2015.09.01-2015.11.30.
  • Kivitelező: Hercsel-Konstrukt Kft.
  • Pályázat megnevezése: KEOP-5.7.0/15-2015-0280
  • Pályázat kiírója: Nemzeti Fejlesztési Minisztérium
CsatolmányMéret
PDF ikon Sajtóközlemény110.57 KB