,,Tisztítsuk meg az Országot!” - Illegális hulladéklerakók felszámolása

  • Beküldve: 2021. 05. 25.

Az elmúlt év végén az Innovációs és Technológiai Minisztérium az IFKA Közhasznú Nonprofit Kft-n keresztül pályázatot írt ki az illegális hulladéklerakók felszámolása érdekében „Tisztítsuk meg az Országot!”címmel.

A programra Túrkeve Önkormányzata pályázatot nyújtott be, melynek sikerességéről 2021. április elején értesültünk. A város az elnyert több mint 27 millió forintos támogatásból két célterületen tudott jelentős fejlesztést végrehajtani. Egyrészt az illegális hulladéklerakók megszüntetése és újak kialakulásának megelőzése érdekében 12 db 360◦-os látómezővel bíró, saját infrás FULL HD kamerát helyeztünk el a település kivezető földútjain, 3 helyszínen sorompóval kombinálva a védelmet. Másrészt a támogatásból sikerült felszámolni azt az évek óta súlyos gondot okozó, főként építési/bontási és vegyes hulladékból álló 6-700 m3-nyi lerakatot, amely a hajdani szeméttelep környékén halmozódott fel.

A projekt megvalósulása tartós eredményt hozhat az illegális hulladéklerakók felszámolása terén, mellyel jelentősen csökkenthetők a lakosságot közvetlenül érintő közegészségügyi és környezetkárosító veszélyek. A város vezetése elkötelezett a környezeti problémák mérséklésében, a lakosság környezettudatos szemléletének formálásában, mely törekvésekhez jelen fejlesztés kedvezően járul hozzá.