Változik a parkolási rend a kisújszállási vasútállomásnál

  • Beküldve: 2016. 11. 25.

 Amióta elkészült a kisújszállási vasútállomás és környékének felújítása, gondot okoz az odaérkezők parkolása. A kisújszállási önkormányzat több egyeztetésen jelezte a problémát a beruházónak, eddig részben eredménytelenül. Ígértet kaptunk arra, hogy a MÁV dolgozók járművei számára a MÁV területén belül hamarosan parkolót alakítanak ki, de a vasútállomás mellett lévő gépjármű-javító vállalkozás sajnos továbbra is az utasok számára épített parkolókban tárolja a javításra váró autókat. A probléma megoldására jelenleg egyetlen lehetősége van a kisújszállási önkormányzatnak, ez a parkolás korlátozása.

A KRESZ lehetőséget biztosít a parkolás, várakozás szabályai között a várakozási idő korlátozására oly módon, hogy a szélvédő mögött elhelyezett úgynevezett tárcsával, lényegében egy órát imitáló eszközzel jelezze a gépjármű vezetője a parkolóhelyre érkezését, és attól az időponttól számított ideig - a képviselő-testület döntése szerint 30 percig - lehessen várakozni. A várakozási idő leteltét követően el kell hajtani a parkolóból, a tárcsán az érkezés időpontjának átállítása tilos.

Felkérünk tehát minden autóst, hogy 2016. november 15-től figyeljen a szabály betartására, és amennyiben hosszabb időt szeretne várakozni, vegye igénybe a vasútállomás előtti liget túloldalán lévő Csatorna utcán kiépített parkolókat, amelyeket a régi fürdőbejáraton lévő kamera is figyel.

 

Tájékoztatjuk önöket, hogy a tárcsák beszerzésére Kisújszálláson a papír-írószer boltokban van lehetőség. Nagyjából egy csésze kávé árából megvásárolható és csak egyszer kell beszerezni.

A bevezetést követően egy hónap türelmi idő várható, addig csak figyelmeztetik a szabálytalanul parkoló autósokat, ezt követően a KRESZ szabályai szerint járnak el a rendőrök és a közterület-felügyelők.

 

Dr. Varga Zsolt

Kisújszállás város jegyzője